Tijdens BIJT! werken Kliek, Regi(m)e en Imagro samen om voedselverspilling tot leven te brengen in een theatraal diner en expositie. Laat je verrassen, verwonderen en vooral: geniet!
Overvolle schappen, rijkgevulde borden. Een derde van ons voedsel verdwijnt ongebruikt, terwijl de aarde steeds meer uitgeput raakt. Kunnen we zo doorgaan?
Voedsel als kunst of kunst als voedsel?
De klok tikt… Een aanklacht. Een rechtszaak. Wat is jouw rol? En wat als overvloed nog slechts een mythe is? Als voedsel niet langer een keuze is, maar een toegewezen rantsoen? Als een enkele broodkruimel van onschatbare waarde is?
Het is 2137. De sporen van onze keuzes zijn onuitwisbaar, de gevolgen overal zichtbaar. Wat als de toekomst dichterbij is dan je denkt? Durf jij aan te schuiven en het zelf te ervaren? Laat je raken, verwonderen en uitdagen. Tafel van Overvloed is een interdisciplinaire theatervoorstelling met diner, waarbij jij als gast meegenomen wordt in de complexe en onrechtvaardige wereld van voedselverspilling.
Tafel van Overvloed is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren.
OVER DE MAKERS
Kliek | Maarten Smid, Jelmen Grundel, Sterre van de Ven & Isabelle van Lieshout
Stichting Kliek is een collectief van jonge voedselveranderaars dat met interactieve diners en workshops mensen uitdaagt om anders naar voedselverspilling te kijken. Spelenderwijs zet kliek aan tot nadenken en geeft tools om daadwerkelijk iets te veranderen. Het collectief combineert smaak, spel en storytelling om bewustwording om te zetten in actie.
Regi(m)e | Micha Elout
Micha maakt theater dat verder gaat dan de gebaande paden. Vaak kaart hij maatschappelijke thema’s aan die schuren, uitdagen, aan het denken zetten, verrassen en verwonderen. Soms met een knipoog, soms met een serieuze ondertoon. Onbewust speelt eten vaak een rol.
Imagro | Suzie Geenen
Een team van aanpakkers, omdenkers en verbinders, die vooruitgang aanjaagt voor duurzame voedselsystemen en een gezondere leefomgeving. Dat is Imagro. Hoe? Door adaptief te zijn en te laten zien dat het wél kan. Suzie, initiatiefnemer en bedenker van Tafel Van Overvloed, werkt bij Imagro. Haar ervaringen met theater, kunst en sociaal maatschappelijke vraagstukken matchen bij dit project perfect met haar passie voor food.